Kdy a kde dávají Jamese Bonda

James Bond patří bezpochyby patří mezi nejznámější filmové série, a do roku 2021 vzniklo už úctyhodných dvacet jedna celovečerních filmů. Ať už nedáte dopustit na Jamese Bonda v podání Seana Conneryho, Pierce Brosnana nebo Daniela Craiga, prozradíme vám, kdy a kde je můžete shlédnout.

James Bond TV program

Vzhledem k tomu, že filmová série obsahuje obrovské množství snímků, se James Bond objevuje na televizních obrazovkách několikrát do roka. Pokud si nechcete nechat film utéct, nezapomeňte sledovat aktuální televizní program

James Bond obsazení

James BondSean ConneryPavel Šrom
James BondGeorge LazenbyRudolf Jelínek
James BondRoger MooreRudolf Jelínek
James BondTimothy DaltonVladislav Beneš
James BondPierce BrosnanVladislav Beneš
James BondDaniel CraigJiří Dvořák

Kde sledovat Jamese Bonda online?

Nechce se vám čekat, až budou dávat Jamese Bonda v televizi? Většinu filmů ze série James Bonda si můžete bez problémů pustit na některé ze streamovacích služeb. Drtivá většina z nich je dostupná na iTunes, Rakuten a Google Play, některé ze starších dílů najdete také na Amazon Prime Video. 

O čem jsou filmy James Bond?

Filmy James Bond jsou série akčních špionážních filmů, které mají své kořeny ve stejnojmenných románech britského spisovatele Iana Fleminga. James Bond je fiktivní britský tajný agent, který pracuje pro tajnou službu MI6. Filmová série Jamese Bonda je známá pro své akční scény, špiónské prvky, exotická místa, vynikající auta a ikonické postavy. Základním prvkem většiny filmů je boj Jamese Bonda proti zločineckým organizacím, teroristům nebo záhadným zločincům, kteří často hrozí ničivými plány pro světovou bezpečnost. Bond je také známý svým vkusem pro luxus, elegantními obleky, technickými vychytávkami a schopností vymanit se z nebezpečných situací.

Prvním filmem Jamese Bonda byl Dr. No z roku 1962, kde Bonda ztvárnil herec Sean Connery. Od té doby se objevilo mnoho dalších filmů s různými herci v roli Jamese Bonda, včetně George Lazenby, Rogera Moorea, Timothyho Daltona, Pierce Brosnana, Daniela Craiga a dalších. Každý herec přinesl svůj vlastní styl a interpretaci postavy.

Mezi nejznámější a nejoblíbenější filmy Jamese Bonda patří například Goldfinger, Skyfall, Casino Royale a Zlaté oko. Filmová série je jednou z nejdelších a nejúspěšnějších ve filmové historii. Prozatím posledním filmem v sérii, a také posledním filmem, ve které si Jamese Bonda zahrál Daniel Craig, je snímek Není čas zemřít.

Uživatelské ohlasy na Jamese Bonda

Filmová série Jamese Bonda je jednou z nejpopulárnějších a nejdéle trvajících filmových franšíz v historii. Jedním z diskutovaných prvků je proměnlivost herců v roli Jamese Bonda. Každý herec, který ztvárnil tuto ikonickou postavu, přinesl do role svůj vlastní styl a interpretaci. 

S postupem času se navíc vyvíjela technologie v kinematografii, což vedlo k výraznému zlepšení vizuálních efektů a akčních scén. Někteří diváci si inovace a modernizaci cení, ale někteří preferují klasický šarm starších filmů. Není tak divu, že každý film Jamese Bonda byl přijat různě kritikou i diváky. Přestože většina si získala na českém filmovém portálu CSFD.cz červené hodnocení (nad 70 %), najdou se i snímky s mírně horším hodnocením, jako díl Dnes neumírej a V tajné službě jejího Veličenstva.

Informace o Jamesi Bondovi

TVTelo - redakceTVTelo - redakce

TVTelo - redakce

Aktualizováno: 25. 5. 2024

Jsme tým filmových nadšenců a expertů na streamovací služby, skládající se ze Zdeňka, Honzy a Ondry. Naše vášeň pro filmový průmysl a neustálé sledování nejnovějších trendů v oblasti streamování nás spojuje v jedinečný tým, který je zde, aby vám přinášel nejčerstvější informace z filmového průmyslu a odborné recenze streamovacích služeb.

Podobné články

Zobrazit další články
Filmy o druhé světové válce, které musíte vidět

Filmy o druhé světové válce, které musíte vidět

Druhá světová válka nejen formovala světové dějiny, ale také je nevyčerpatelným zdrojem inspirace pro filmové tvůrce. Pokud máte chuť na příběhy, které vám nabídnou hluboký vhled do nejničivější události v dějinách lidstva a připomenou hrdinství a tragédie, které tento konflikt přinesl, jste na správném místě. Od epických bitev na frontách až po osobní příběhy, máme…

Film Europe: Průvodce světem evropských filmů

Film Europe: Průvodce světem evropských filmů

Patříte mezi fanoušky evropské filmové tvorby, ale není ve vašich silách navštívit všechny filmové festivaly? Žádné strachy! Díky projektu Film Europe nemusíte za nejnovějšími snímky vyrazit dál než do nejbližšího kina či k obrazovce své televize, mobilu nebo počítače. Pojďme se společně podívat, co vše tento český projekt dělá pro podporu kinematografie i filmové nadšence…

Filmy o koních, které musíte vidět

Filmy o koních, které musíte vidět

Ať už máte doma malou koňařku, nebo vás zkrátka baví filmy o těchto majestátních zvířatech, jste na správném místě. Máme pro vás tipy na oblíbené filmy s koňmi v hlavní roli, které byste si rozhodně neměli nechat ujít, ať už dáváte přednost komediím, dojemným snímkům či animákům.  Zaříkávač koní (1998) Pokud máte chuť na film…

StarDance 2024: soutěžící, porotci, kde sehnat lístky

StarDance 2024: soutěžící, porotci, kde sehnat lístky

Patříte mezi fanoušky StarDance a chcete vědět, kdo bude v další sérii? Nebo zatím StarDance nesledujete, ale rádi byste se o ní něco dozvěděli? Jste na správném místě! ObsahO čem je StarDance, historie v České republiceCo nás čeká v roce 2024Pravidla, jak soutěž probíháJak ovlivňuje divácké hlasování a hodnocení poroty celkový výsledek?Vítězové z předchozích letModerátořiTaneční…