Kdy a kde dávají Sám doma

Vánoce jsou nedílně spjaty s oblíbenými vánočními filmy. Kromě klasických pohádek nesmí na televizních obrazovkách chybět ani komediální film Sám doma. Přestože měl premiéru před více než třiceti lety, snímek se stále těší obrovské oblibě mezi diváky. Kdy ho můžete naladit v televizi, či kde ho lze shlédnout online? To vám prozradíme na následujících řádcích. 

Sám doma TV program

Oblíbená vánoční komedie Sám doma je pravidelně zařazována do programů televizních stanic, zejména v období svátků. V současné době bohužel není seriál zařazen v žádném TV programu.

Sám doma obsazení

Kevin McCallisterMacaulay Culkin
Harry LimeJoe Pesci
Marv MerchantsDaniel Stern
Fuller McCallisterKiernan Culkin
Kate McCallisterCatherine O’Hara
Peter McCallisterJohn Heard
Buzz McCallisterDevin Ratray
Gus PolinskiJohn Candy

Kde Sám doma sledovat online

Pokud vám uteklo vysílání Sám doma v televizi, pustit si ho můžete online. V současné době můžete sledovat film Sám doma na streamovací platformě Disney Plus, případně si film koupit či půjčit na Google Play Movies, O2 TV, iTunes či platformě Rakuten TV.

Sám doma na Disney+

O čem je film Sám doma

Film Sám doma (anglicky „Home Alone“) je klasická komedie z roku 1990, kterou režíroval Chris Columbus a napsal John Hugh. Hlavní postavou je osmiletý chlapec jménem Kevin McCallister, který je opuštěn svou rodinou během vánoční dovolené. Zápletka filmu Sám doma začíná, když rodina McCallisterů plánuje vánoční výlet do Paříže. V důsledku zmatku při balení a ranního spěchu nechají omylem Kevina doma, protože všichni předpokládají, že je s někým jiným. Když si Kevin uvědomí, že je sám doma, s nadšením si začne užívat nečekanou svobodu.

Kevin ze sám doma

Kevinova radost však brzy vyprchá při zjištění, že jeho domov je v ohrožení dvěma zloději, Harrym a Marvinem, kteří plánují vyloupit všechny domy v Kevinově čtvrti, včetně jeho vlastního. Kevin se rozhodne bránit svůj domov a vytvoří řadu pastí a léček, aby zloděje zastavil. Zbytek filmu sleduje Kevinovy pokusy ubránit svůj domov před zloději, což vede k nespočtu komických situací.

Uživatelské ohlasy na film

Film Sám patří práve mezi nejoblíbenější vánoční komedie. Na ČSFD si film od českých diváků vysloužil červené hodnocení a úctyhodných 86 %. Mimo jiné se jedná o 134. nejoblíbenější film na tomto recenzním webu. Diváci chválí především skvělou vánoční atmosféru, vtipné situace a nezapomenutelné hlášky. Pochvalu si od diváků vysloužila také hudba Johna Williamse. 

Nejčastější otázky o filmu Sám doma?

Zdeněk MatuškaZdeněk Matuška

Zdeněk Matuška

Aktualizováno: 24. 5. 2024

Jmenuji se Zdeněk Matuška a jsem vášnivým milovníkem filmů a seriálů. Můj hluboký zájem o svět televize mě přivedl k tomu, abych se stal součástí týmu na webu tvtelo.cz, kde sdílím svůj pohled na aktuální TV programy. Nejenže sleduji pořady na různých televizních kanálech, ale jsem také velkým fanouškem streamovacích platforem. Proto jsem si dal za úkol udělat kvalitní srovnání a recenze všech dostupných streamovacích služeb. Sledujte mé články, pokud chcete být v obraze co se týče novinek v oblasti televizního a streamového obsahu.

Podobné články

Zobrazit další články
Filmy o druhé světové válce, které musíte vidět

Filmy o druhé světové válce, které musíte vidět

Druhá světová válka nejen formovala světové dějiny, ale také je nevyčerpatelným zdrojem inspirace pro filmové tvůrce. Pokud máte chuť na příběhy, které vám nabídnou hluboký vhled do nejničivější události v dějinách lidstva a připomenou hrdinství a tragédie, které tento konflikt přinesl, jste na správném místě. Od epických bitev na frontách až po osobní příběhy, máme…

Film Europe: Průvodce světem evropských filmů

Film Europe: Průvodce světem evropských filmů

Patříte mezi fanoušky evropské filmové tvorby, ale není ve vašich silách navštívit všechny filmové festivaly? Žádné strachy! Díky projektu Film Europe nemusíte za nejnovějšími snímky vyrazit dál než do nejbližšího kina či k obrazovce své televize, mobilu nebo počítače. Pojďme se společně podívat, co vše tento český projekt dělá pro podporu kinematografie i filmové nadšence…

Filmy o koních, které musíte vidět

Filmy o koních, které musíte vidět

Ať už máte doma malou koňařku, nebo vás zkrátka baví filmy o těchto majestátních zvířatech, jste na správném místě. Máme pro vás tipy na oblíbené filmy s koňmi v hlavní roli, které byste si rozhodně neměli nechat ujít, ať už dáváte přednost komediím, dojemným snímkům či animákům.  Zaříkávač koní (1998) Pokud máte chuť na film…

StarDance 2024: soutěžící, porotci, kde sehnat lístky

StarDance 2024: soutěžící, porotci, kde sehnat lístky

Patříte mezi fanoušky StarDance a chcete vědět, kdo bude v další sérii? Nebo zatím StarDance nesledujete, ale rádi byste se o ní něco dozvěděli? Jste na správném místě! ObsahO čem je StarDance, historie v České republiceCo nás čeká v roce 2024Pravidla, jak soutěž probíháJak ovlivňuje divácké hlasování a hodnocení poroty celkový výsledek?Vítězové z předchozích letModerátořiTaneční…